首页  /  看设计   /  景观  /  正文

德国波恩波培斯朵夫大学校园景观设计 | SINAI

SINAI 2022-03-04
原创
  • 项目名称:
    德国波恩波培斯朵夫大学校园景观设计
  • 项目地点:
    德国 波恩波培斯朵夫 Meckenheimer Allee
  • 设计公司:
    SINAI 
  • 建成时间:
    2017年
  • 图片来源:
    Benner

▼项目概览

Overall views of the project © Benner

1.jpg


波培斯朵夫和波恩的花园,与莱茵河地区的园艺传统紧密相关。新校园的景观设计也将这些传统运用其中。

新城区的规划建设将Poppelsdorf、Endenich和Weststadt三区连接了起来,总占地12公顷。这将为未来的学生们提供何种品质的城市景观呢?

我们期望打造出充满活力的多功能城市校园,以各种花园和绿色空间为其增色,作为对“绿色都市”概念的一种真正的尝试,把校区建造成“城市中的花园”,让学生们能在此快乐地学习与生活。

The gardening tradition of the Rhine region is closely linked with Poppelsdorf and the Bonn gardens. The new campus design picks up on these traditions.
A new urban quarter is being created, connecting the districts of Poppelsdorf, Endenich and Weststadt across an area of 12 hectares. But what kind of urban quality will it offer its future students? 
We envisage a lively mixed-use urban campus which nevertheless is characterised by gardens and green spaces – an attempt at a truly green urbanity, the campus as a “city in the garden”, where students can study and live together.


▼可供休憩与学习的绿色校园空间

The green space in campus for rest and study © Benner


▼道路旁被花卉树木点缀的绿色空间

Green spaces dotted with flowers and trees on sides of the road © Benner


▼校园景观俯瞰

Overlooking the campus landscape © Benner

9.jpg


波培斯朵夫校园景观将其未来的鲜明特色根植于地域性的园艺传统中,从而与周边地区相比,凸显出了其独一无二的形象。波培斯朵夫校园也是一处多层次的互补性空间,高密度的区域与安静集中式的空间交织在一起。该地区的再开发并没有抹去这里的园艺传统,而是有意识地重新激活它,并将其投射到未来。

The campus therefore derives its future identity from the site’s gardening tradition. It develops its own unique profile in competition with the surrounding locations. The Poppelsdorf campus is a multilayered complementary space in which areas of high density are interlaced with places of quiet concentration. The redevelopment of the area does not erase its gardening tradition, but consciously reactivates it and projects it into the future. 


▼安静且集中的教学楼中庭

The atrium of teaching buildings with quiet concentration © Benner

10.jpg


▼校园夜景

The night scenery of the campus © Benner


▼妙趣横生且色彩丰富的的景观坐凳

The interesting and colorful landscape stools © Benner


▼自行车停放区

The bicycle parking area © Benner

15.jpg


▼项目总平面图

Overall site plan of the project © SINAI

16.jpg



项目信息

项目名称:德国波恩波培斯朵夫大学校园景观设计

项目地点:德国 波恩波培斯朵夫 Meckenheimer Allee,邮政编码53115

项目类型:公共景观

设计公司:SINAI

街景设计:Dobelmann + Kroke, Bonn

照明设计:Alhäuser+König,Hachenburg

设计周期:2013-2016

建造周期:2015-2017

图片来源:Benner


Project Name:University Campus Poppelsdorf, Bonn

Project Location:Meckenheimer Allee, 53115 Bonn-Poppelsdorf,Germany

Project Category:Public Project

Design Company:SINAI

Streetscape:Dobelmann + Kroke, Bonn

Light:Alhäuser+König,Hachenburg

Design Year: 2013-2016

Year Built: 2015-2017

Picture Resource:Benner


翻译&排版:胡碧乔

校对:唐瑜


版权声明:本文版权归原作者所有,请勿以景观中国编辑版本转载。如有侵犯您的权益请及时联系,我们将第一时间删除。

投稿邮箱:info@landscape.cn

项目咨询:18510568018(微信同号)

1

发表评论

您好,登录后才可以评论哦!

热门评论

相关项目