首页  /  看设计   /  景观  /  正文

英国南安普顿麦琪医疗中心建筑与庭院设计 | Amanda Levete

AmandaLevete 2021-08-04
原创
  • 项目名称:
    南安普敦麦琪中心
  • 项目地点:
    南安普敦,英国
  • 项目规模:
    360m²
  • 设计公司:
  • 委托方:
    Sir Robert McAlpine
  • 建成时间:
    2021
  • 图片来源:
    AL_A, Hufton+Crow

南安普顿综合医院最新设立的麦琪癌症支持中心于2021年七月正式开放,该中心由屡获殊荣的AL_A建筑工作室设计。

在过去的25年中,位于英国各地的麦琪中心为人们提供免费癌症支持与信息服务。新中心是由医院一隅的停车场改造而成,为医院的肿瘤专科部门提供支持,服务该地区320万人口。

The latest Maggie’s cancer support centre at Southampton General Hospital, designed by award-winning architecture studio AL_A, will formerly open next month.
Maggie’s has 25 years of experience providing free cancer support and information in centres across the UK. The new centre, which transforms a corner of the hospital site previously used for car parking, offers support for the hospital’s specialist oncology unit, serving a population of 3.2 million people across the region.


▼俯瞰图

Aerial view © Hufton+Crow

5. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg


四个不同的花园占据了场地近四分之三的面积,象征了离此不远处的新森林国家公园的生态环境,宛若医院市郊园区中的一片林地绿洲。AL_A首席设计师Amanda Levete说:“我们想象花园是从新森林国家公园中运来的,安置在医院停车场中,为这片场地带来了宁静和魔力。”

A woodland oasis set in the grounds of the hospital’s suburban campus, almost three quarters of the site is given over to four distinct gardens that reflect the ecology of the nearby New Forest. Amanda Levete, Principal of AL_A, says: “We have imagined that a piece of garden has been transported from the New Forest into the midst of the hospital’s car park, bringing serenity and a bit of magic to the place.”


▼麦琪中心被花园围绕

Maggie's Centre Garden © Hufton+Crow

1. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg


建筑从这派自然景观中显现,空灵而又清晰。从建筑中心主空间延伸而出四面墙体,将花园分隔为四个部分,每个小花园中都有更多独立的空间。与其他麦琪中心一样,建筑的中心摆放着一张餐桌,阳光和天空的景色透过天窗进入建筑内部。咨询室和安静空间等私人区域通过落地玻璃滑门与花园连接,滑门可隐匿于墙壁内,消除了景观和建筑间的边界。

The building emerges from this naturalistic landscape with an almost ethereal clarity. The gardens are cut through by four walls that radiate from a large central space, defining more discrete spaces in each of the four corners. As in all Maggie's centres, the kitchen table sits at the heart of the building; a skylight above brings daylight and sky views deep into the building. The private areas, including consulting rooms and quiet spaces, open onto the gardens through full-height glazed sliding doors which disappear into pockets in the walls, removing the boundaries between landscape and building.


▼建筑墙体把花园分割为四个部分

Gardens are cut through by four walls © Hufton+Crow

14. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

10. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

13. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg


建筑的骨架由四块陶瓷制成的薄墙构成,从建筑外壳向外延伸。质朴的黏土色让建筑沉稳地落在地面上。四个边角空间的外立面采用斑驳的不锈钢材质,梦幻般反射出周围的景观,使花园成为主角,建筑本身似乎消失了。  

The building’s skeleton, which extends outside of the building enclosure, is formed by the four blade walls made from ceramics. The earthiness of the clay colour roots the centre to the ground. The four corners are clad in a mottled stainless steel giving a dreamy reflection of the surrounding landscape, placing the garden front and centre. The structure itself seems to disappear as it reflects the surrounding trees and planting.


▼墙体细节

Details of the walls © Hufton+Crow

11. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

7. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

▼不锈钢墙面反射花园景色

A dreamy reflection of the surrounding landscape © Hufton+Crow

16. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow_副本.jpg

17. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

4. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg


该花园由获奖景观设计师Sarah Price设计,她是2012年伦敦东部奥林匹克公园花园的联合设计师。 “毫无疑问,关注‘自然’对我们的感受有积极的影响。 景观的灵感来自新森林国家公园,并从森林丰富的植被中汲取其治愈之力:五叶银莲花、兰花、野生大蒜、榕叶毛茛、风信子和报春花、苔藓和蕨类植物等,生长在林地小径上。”  

The garden has been designed by award-winning landscape designer, Sarah Price, co-designer of the 2012 Gardens at the Olympic Park in east London. “There’s no doubt that looking at ‘nature’ has a positive impact on how we feel. The landscape is inspired by the New Forest and draws its healing power from the rich diversity of the Forest’s flora:  wood anemones, orchids, wild garlic, lesser celandines, bluebells and primroses, mosses and ferns, growing in the woodland pathways.”


▼植物配植  

Plant arrangement © Hufton+Crow

12. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

18. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

8. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg


麦琪中心的首席执行官Dame Laura Lee DBE说:“我对阿曼达•莱特与她的AL_A团队设计的最新中心感到非常激动。他们优雅地诠释了我们的需求,对细节的追求创造了一个令人惊叹的建筑,大窗户使自然光线充盈了中心。他们在室内外空间的发挥,以及与景观设计师Sarah Price的密切合作,创造了一个花园,让癌症患者和我们的员工欣赏到四周的绿意。既有私密的房间保护隐私,又有公共空间将人们聚集在餐桌旁,分享他们的故事,并相互支持。”

Dame Laura Lee DBE, Chief Executive of Maggie’s, says: “I am absolutely thrilled with our newest centre designed by Amanda Levete and her team at AL_A. They have interpreted our brief beautifully and their exacting attention to detail has created a stunning building with large windows that flood the centre with natural light. Their play on inside and outside space and the close working relationship with landscaper Sarah Price has created a garden that will give people with cancer and our staff views of greenery on all sides. Intimate rooms allow for privacy whilst the communal spaces bring people together around a kitchen table to share their stories and support one another”.


▼光线充盈的室内 

Flood the centre with natural light © Hufton+Crow

2. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

6. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

▼私密的房间 

Intimate rooms © Hufton+Crow

9. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg

▼室内公共空间 

Interior public Space © Hufton+Crow

3. Maggie's Southampton designed by AL_A. Photo © Hufton+Crow.jpg


项目信息 

项目名称:南安普敦麦琪中心

项目地点:南安普敦,英国

项目规模:360m²

设计公司:AL_A   

景观设计:Sarah Price Landscapes  

工程服务:Arup奥雅纳工程顾问 

委托方:Sir Robert McAlpine  

设计时间:2016

建成时间:2021

图片来源:AL_A, Hufton+Crow

Project name: Maggie's Centre, Southampton

Location: Southampton, UK

Surface: 360m²

Designer: AL_A 

Landscape design: Sarah Price Landscapes

Engineer: Arup

Client: Sir Robert McAlpine

Design period: 2016

Construction time: 2021

Credits: AL_A, Hufton+Crow



版权声明:本文版权归原作者所有,请勿以景观中国编辑版本转载。如有侵犯您的权益请及时联系,我们将第一时间删除。

投稿邮箱:info@landscape.cn

联系电话:010-62747757

1

发表评论

您好,登录后才可以评论哦!

热门评论

相关项目

  • 国外
  • www.ala.uk.com
  • info@ala.uk.com